Shiatsupraktijk De MetaMORPHOse Blog

Iedereen zijn eigen behandeling!

LAST VAN PIJN EN VERMOEIDHEID?
Shiatsu is een zogenaamde holistische behandeling, oftewel het hele lichaam komt aan bod, waar je pijn ook zit. Ik doe dit op een zachte manier, druk op je acupunctuurpunten; het is dus een drukpuntmassage.
ZACHT
Wat is er mooier dan een zachte ontspannende massage te ontvangen en er tegelijkertijd ongemerkt aan je pijnklachten gewerkt wordt?

BALANS
Met de basis van Shiatsu komt je lichaam en geest al behoorlijk in balans bereik je al veel: minder pijn, minder stress, minder vermoeid, beter slapen.
PIJN: SCHOUDER, KNIE, HOOFD, RUG, MAAR OOK STRESS, ROUW, HORMONEN
Daarbij kan ik aan elke behandelingen speciale stukjes toevoegen, bijvoorbeeld speciaal voor je zere schouder, je pijnlijke knie, hoofdpijn, rugpijn, maar ook tegen stress, rouwverwerking, hormonale problemen zijn er speciale toevoegingen aan de Shiatsu behandeling. Hierdoor wordt de behandeling steeds meer op jóu afgestemd voor het beste resultaat!


Gezondheidsproblemen: geen…..!!!!????

PIJN
Het gebeurt regelmatig dat mensen op hun intake formulier invullen dat ze geen gezondheidsproblemen hebben, maar als ik ze spreek blijkt wel dat ze al heel lang last hebben van pijn, bijvoorbeeld in hun schouders, knie, rug.
MOE
Als ik dan doorvraag, blijken ze ook wel erg moe te zijn…. En dat is logisch; pijn is heel vermoeiend voor je lichaam en geest: het kost veel energie en tegelijkertijd slaap je waarschijnlijk ook minder goed.

Pijn en vermoeidheid wordt vaak gezien als ongemak, maar het is toch echt een gezondheidsprobleem! Het mooie is dat je daar met Shiatsu behandelingen heel veel aan kan doen.


ONTSPANNEN
Mijn Shiatsu behandelingen zijn erg ontspannend en zacht en tegelijkertijd neemt je pijn af en ben je minder moe. Wat is er mooier dan ontspannen op een massagetafel liggen en een zachte acupressuur oftewel drukpuntenmassage te krijgen en tegelijkertijd van je pijn en vermoeidheid af te komen?

Maak een afspraak via de knop op deze pagina of bel/app 0620388496


Waarom Shiatsu en waarom bij mij?

ZACHT
Ten eerste omdat ik zacht ben, zacht behandel. Mijn motto: zacht in je kracht is ook hier van toepassing. Waarom zou ik je pijn doen als het niet hoeft?


Wat is fijner dan een ontspannen behandeling waarbij je niet nog meer pijn krijgt dan je al had, omdat het eerst erger moet voor het beter wordt?


Bij mij niet, mijn vele zeer tevreden klanten beamen dat; ik bewijs het tegendeel, het hoeft niet hard. Acupunctuur punten zitten vlak onder je huid, je hoeft niet hard te drukken om de afvalstoffen te verwijderen.ONTSPANNEN
En dat is nodig om je goed te ontspannen maar ook meteen om je beter te voelen: minder pijn, minder stress, minder vermoeidheid.

Ik help je als je oververmoeid bent en zelfs pijn hebt gekregen van het zorgen voor iedereen, met een zachte liefdevolle behandeling, zodat je weer meer energie krijgt, je fitter voelt en weer soepel kunt bewegen.GEWELDIGE COMBINATIE VAN SHIATSU EN MAGNESIUM
Daarbij combineer ik Shiatsu met Magnesium olie, gel en vlokken. Zowel Shiatsu als Magnesium verhelpen pijn, stress en vermoeidheid, wat betekent dat ze elkaar versterken en je een heerlijk ontspannende en warme behandeling krijgt, waarbij je klachten ook nog eens sterk verminderen en uiteindelijk zelfs kunnen verdwijnen.


Acupunctuurpunten

‘Ah, er zitten dus vaasjes onder mijn huid en als die vol zitten met troep dan kunnen je bloedvaten en lymfebanen niet meer goed doorstromen, raakt je lichaam en geest uit balans en krijg je pijn en word je moe. Ja, logisch!’

Reactie van iemand die ik uitlegde wat acupressuurpunten eigenlijk zijn.


ACUPUNCTUUR-, ACUPRESSUUR- EN DRUKPUNTEN
Er zijn verschillende benamingen voor deze punten: acupunctuur-, acupressuur- en drukpunten. Het zijn een soort van vaasjes vlak onder je huid en daar kunnen zich afvalstoffen in ophopen en dan kunnen de banen die deze punten verbinden (de zogenaamde meridianen) niet goed meer doorstromen, daardoor stromen ook de lymfebanen en bloedvaten niet optimaal meer door.

PIJN, VERMOEIDHEID, EMOTIES
Dit geeft klachten als pijn, vermoeidheid, maar ook emotionele klachten, zoals verdriet, boosheid, angst.

Als gevolg daarvan krijg je nog meer verstoringen in deze ‘vaasjes’.

Met mijn Shiatsu behandelingen druk ik op deze punten om de afvalstoffen te verwijderen. Deze plas je uiteindelijk weer uit; een belangrijke reden om extra water te drinken na een behandeling.

Ik druk altijd zacht, is ook niet nodig om hard te drukken omdat deze ‘vaasjes’ vlak onder je huid zitten. Daarbij is het veel meer ontspannend dan een harde behandeling en zachte aanraking en ontspanning zijn al een begin van het herstel van lichaam en geest. Daarbij vind ik het niet nodig om mensen die al pijn hebben nog meer pijn te doen. En last but not least is mijn motto: zacht in je kracht! Oftewel op een zachte manier in je kracht komen en blijven.

AFVALSTOFFEN
De afvalstoffen in de punten (vaasjes) zijn er niet in 1 keer gekomen en gaan dus ook niet in 1 keer weg; net zoals de lichamelijke en/of geestelijke klachten niet in 1 dag ontstaan zijn, vandaar dat een aantal behandelingen nodig is voor het beste resultaat.

De pijn en vermoeidheid nemen per behandeling af; je kan ook echter een tijdelijke ‘terugval’ hebben. Ik raad meestal aan om rekening te houden met 6 behandelingen voor het beste resultaat. De eerste 3 behandelingen elke week, daarna afbouwen.


Shiatsu zorg ervoor dat het zelfgenezend vermogen weer aangesproken wordt. Ik zeg altijd: je lichaam en geest weten het wel, maar zijn dat besef even kwijt.


Kramp in je spieren, pijnlijke gewrichten, weinig energie?

Herken je dat en wil je daar zelf iets aan doen?
Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van magnesium:


 • Ontspant spieren en bloedvaten
 • Versoepelt gewrichten
 • Verbetert nachtrust
 • Geeft energie en uithoudingsvermogen
 • Ondersteunt andere mineralen en vitamines
 • Verzacht de huid
 • Brengt rust in het zenuwstelsel
 • Stuurt gehele stofwisseling aan
 • Stimuleert vetverbranding
 • Verschoont bloedvaten en voorkomt verkalking
 • Versterkt botten en tanden
 • Voorkomt bloedstolsels


SNELLE EN EFFECTIEVE OPNAME VIA DE HUID
Het beste is om dat via je huid binnen te krijgen.
En nu denk je misschien: magnesium op de huid???? Magnesium slik je toch!

De werkzame stof in Permsal is magnesiumchloride, dit is een zogenaamde lichaamseigen stof en wordt daardoor snel en effectief door de huid opgenomen. De Magnesium gaat zo rechtstreeks via de haarzakjes en de zweetklieren naar de cellen en door naar de bloedbaan.

Het tekort aan magnesium wordt vaak aangevuld met voedingssupplementen zoals magnesiumtabletten. Deze komen terecht in het maag-darmkanaal, waar veel verloren gaat. Slechts een klein deel wordt opgenomen en vaak ontstaan er darmklachten en diarree als gevolg. Deze orale supplementen bevatten magnesiumverbindingen, die minder lichaamseigen zijn en minder goed worden opgenomen.

Het grote voordeel van de toepassing via de huid is dat je acute problemen, zoals spierkrampen, spierpijn, rusteloze benen, artrose lokaal kan behandelen. Ook kun je via deze methode nooit te veel magnesium gebruiken. Wanneer de cellen verzadigd zijn nemen ze simpelweg niets meer op.


OORZAKEN VAN EEN MAGNESIUM TEKORT
De oorzaken van een magnesium tekort zijn uiteenlopend. Belangrijkste en meest voorkomende oorzaken zijn o.a. een slechte voeding, verhoogde stress en het beoefenen van sport. Maar ook het gebruik van medicijnen is een belangrijke oorzaak die vaak onderschat wordt.

NU BIJ MIJ VERKRIJGBAAR: PERMSAL MAGNESIUM
Olie, sportolie en vlokken; de olie spray je op de huid en de vlokken zijn heerlijk voor in een (voeten)bad. Ook is er nu een heerlijke Aloë Vera gel met Magnesium: heel effectief bij huidproblemen, maar denk ook aan droge handen en voeten.


Wat is Shiatsu

COMPLEMENTAIRE ZORG
Je kan medische problemen, zowel de lichamelijke als de psychische, bekijken vanuit de ‘klassieke’ Chinese medische leer en vanuit de ‘moderne’ westerse geneeskunde. Het mooiste is de combinatie van die twee.

NAMIKOSHI SHIATSUu
En dat is precies wat de Namikoshi Shiatsu doet. Dit is een vorm van Shiatsu uit Japan, een zeer zachte vorm van acupressuur (drukpuntmassage). Shiatsu betekent duimdruk in het Japans; ik druk dus vooral met mijn duimen op de drukpunten van je lichaam.


Deze vorm van Shiatsu is nog redelijk nieuw: bestaat pas ruim 100 jaar en de grondlegger hiervan is Tokujiro Namikoshi. Lees meer over de geschiedenis van deze familie onder het kopje Namikoshi Shiatsu.

PIJN EN VERMOEIDHEID
Ik behandel mensen met uiteenlopende lichamelijke klachten; veel mensen met chronische pijn en de bijbehorende vermoeidheid. Denk aan reumatische klachten, tenniselleboog, rugpijn, frozen shoulder, maar ook onbegrepen pijnen aan nek, schouders, heupen.

Zoals je waarschijnlijk ook weet, is er vaak een verband tussen lichamelijke en geestelijke klachten. Denk alleen maar aan het feit dat je echt niet blij wordt van het feit dat je vrijwel altijd pijn hebt, dat doet iets met je emoties.

Ook komen er steeds meer mensen bij me met vooral psychische klachten; denk aan overspannenheid, burn-out, maar ook rouw en angsten.


Wat is er mooier dan iets (laten) doen aan je lichamelijke en/of geestelijke klachten door middel van een zachte, warme behandeling? Ik zeg altijd: ontspanning is al een mooi begin van de genezing!

Meer weten? Boek online een afspraak of bel 0620388496


Shiatsu behandelt het hele lichaam!

Of je nou pijn hebt in het puntje van je neus of in je kleine teen: ik behandel altijd je hele lichaam! We weten tegenwoordig steeds beter dat alles in je lichaam met elkaar samenhangt, als je last hebt van je schouder kan het heel goed ergens anders uit je lichaam vandaan komen. Er kan zelfs een psychische oorzaak achter zitten.

HOLISTISCH
Shiatsu is een massagetechniek die dieper gaat dan de gewone westerse massage; zoals ik altijd zeg wisten die Japanners echt wel wat ze deden vroeger. Ook zij werkten al holistisch, dit betekent per slot van rekening ‘geheel’.


FYSIEKE EN EMOTIONELE KLACHTEN
Shiatsu werkt bij fysieke én emotionele klachten en de combinatie daarvan. En nee, pijn zit niet tussen je oren (tenzij je daar hoofdpijn hebt ;))

GRATIS KENNISMAKING
Neem contact met me op als je wil weten wat Shiatsu en ik voor je kunnen doen. Je mag dan ook een afspraak maken voor een gratis kennismaking inclusief nek-schouder massage om te voelen hoe ik werk.

Maak een online afspraak via deze site of bel/app 06 203 884 96 of like mijn facebookpagina


NEEM CONTACT OP

Coralien van Rossum
06 - 20 38 84 96

Zelf iets doen aan de pijn in je nek en schouders? Download mijn E-book.ADRES

Drielse Wetering 53
1509 KP Zaandam
Google maps


M   06 - 20 38 84 96
E   info@demetamorphose.nl
W   https://www.demetamorphose.nl
kvk   37151537
btw   NL001311833B28

OPENINGSTIJDEN

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 09:00 - 19:30
Donderdag 09:00 - 19:30
Vrijdag 09:00 - 18:00
Zaterdag 09:00 - 18:00
Zondag Gesloten